Naslovna > Teme > Dacia prodala pet miliona vozila

Dacia

Dacia prodala pet miliona vozila

Iako je posao iz snova sa Renaultom krenuo 2004. godine sa samo jednim modelom u ponudi – Loganom, Dacia svih godina ima jak vjetar u svojim jedrima.

Brend je upravo postigao jubilej od 5 miliona prodanih vozila na svim tržištima, od čega je milion isporuka bilo u Francuskoj. Danas Dacia nudi šest modela i ne odstupa od svojih načela: najbolji odnos cijene i performansi na tržištu. Prošla godina je bila još jedna rekordna, koja je dala vjetar u leđa Dacijinom jubileju. Dacia je 2017. isporučila 655.000 modela širom svijeta, zabilježivši rast prodaje od čak 12 posto. Sandero je neprikosnoveni evropski automobil broj 1 kada su u pitanju krajnji kupci. Dacijin urbani kompakt prošle godine je isporučen u preko 270.000 primjeraka, a za manje 10 godina koliko se nalazi na tržištu pronašao je put do više od 1,5 miliona kupaca širom svijeta. SUV model Duster se pojavio 2010. godine i zabilježio je preko 1,1 milion registracija globalno, a uz nedavno predstavljenu drugu generaciju, kupci su dobili najbolji i najkompletniji Dacia automobil ikada.

 

''Dacia se savršeno uklapa u nove potrošačke trendove, gdje kupci odluče da, za manje, dobiju bolje i više. Oni biraju izdržljiviju i kvalitetnu robu, plaćenu po odgovarajućoj cijeni i bez žrtvovanja udobnosti ili estetike. Ovakav pristup se može posmatrati u drugim sektorima kao što su nameštaj, zračni transport i odjeća. Dacia je jedini proizvođač automobila koji odgovara ovom trendu i na taj način omogućava milionima kupaca da uživaju u kupovini novog i pouzdanog vozila po nevjerovatnoj cijeni", izjavio je François Mariotte, direktor prodaje i marketinga.
 

Datum objave: 07/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook