Naslovna > Automobili > Jeep > Wrangler > Debi ultra-sposobnih koncepata

Jeep Safari 2021

Debi ultra-sposobnih koncepata

Električni pogon i energetične performanse savremenih motora sa unutrašnjim sagorijevanjem koje kombinuju mogućnosti terenske vožnje sa slobodom i zabavom pri vožnji, imaju centralno mjesto na ovogodišnjem uskršnjem Jeep Safariju...

Easter Jeep Safari, čiji je domaćin je Moabov Red Rok klub četvorotočkaša, sastoji se od staza za vožnju, uglavnom jednodnevnih izleta, koji polaze iz Moaba u Juti, tokom devetodnevnog događaja. Jeep Safari je 1967. godine pokrenula Privredna komora Moaba kao jednodnevnu vožnju stazom. Tokom godina, kako je broj učesnika rastao, i Safari je rastao dok nije postao devetodnevni događaj. „Velika subota“ predstavlja vrhunac ovog događaja a pada na uskršnju subotu.

 

 


Timovi brenda Jeep® i  Jeep Performance Parts ponovo su se udružili kako bi napravili gamu posebno izrađenih koncept vozila koja će osvojiti legendarne staze u Moabu, u Juti. Entuzijasti sa svih krajeva svijeta okupili se u periodu od 27. marta do 4. aprila u Moabu tokom produžene praznične nedjelje, uživajući u vožnjama po stazama i tehničkoj terenskoj vožnji po nekim od najizazovnijih i najljepših pejzaža. Ove godine, sedam različitih Jeep i Jeep Performance Parts koncept vozila opremljeno je mnoštvom naprednih i moćnih pogonskih sistema - od kojih se ističe prvo električno vozilo (BEV) brenda Jeep. Pored toga, koncepti obuhvataju Mopar-ove Jeep Performance Parts (JPP) delove iz proizvodnje kao i prototipe, koji su razvijeni na osnovu rigoroznih specifikacija i sa legendarnim 4x4 mogućnostima na umu.


Koncept Jeep Wrangler Magneto je potpuno osposobljen električni automobil sa akumulatorom koji je tih, brz i lako se kreće po stjenovitom terenu. Inženjeri i dizajneri brenda kreirali su vozilo sa nultom emisijom sa Jeep 4x4 mogućnostima koje nude nove nivoe efikasnosti, ekološku odgovornost i performanse na putu i van njega. Spoljašnjost modela Magneto odlikuju jarka bela boja sa svijetlo plavim detaljima, kao i izdržljiva hauba sa centralnim ventilacionim otvorima i posebnim naljepnicama, redizajniranim zadnjim vratima širokim prednjim svjetlima koja prave pomalo dramatičan efekat.

 


Uskršnji Jeep Safari ne bi bio potpun bez odavanja počasti terenskim Jeep vozilima koja su prethodila. Ovogodišnji Resto-Mod je omaž drugoj generaciji Jeepstera. Prvobitno dizajniran usljed rastućeg interesovanja za upotrebu rekreativnih 4x4 vozila, Jeepster Commando je bio prvo kompaktno vozilo sa pogonom na sva četiri točka sa automatskim mjenjačem i, za razliku od tadašnjeg modela Jeep CJ svog doba, mogao se pohvaliti modernim pogodnostima, kao što su vrata, klizni prozori, grijač i krov, sve u sklopu standardne opreme. Jeepster Beach concept krenuo je kao Jeepster Commando (C-101) iz 1968. godine i odlično se uklpio sa modelom Jeep Wrangler Rubicon iz 2020. godine. Jeepster Commando je stvoren za zabavu na suncu i ovaj ultimativni kruzer sa obale nastavlja tradiciju otjelotvorenja energičnog i bezbrižnog stava koji posjeduje. Karoserija je modifikovana, spolja se spajaju originalne hromirane obloge sa izmijenjenom, obojenom dvobojnom šemom boje Hazy IPA i Zinc Oxide.


Uz zahtijevan, težak teren ide jednako zahtijevan, izdržljiv pogonski sistem. Jeep Red Bare Gladiator Rubicon koncept zasniva se na dugogodišnjem naslijeđu sposobnih pikapa uparenih sa legendarnom 4x4 sposobnošću brenda Jeep kako bi se isporučile vrhunske performanse, potrošnja goriva i autonomija. Uopšteno, inspiracija za dizajn Red Bare koncepta temelji se na strasti i entuzijazmu vlasnika Jeep terenskih automobila koji provode bezbroj sati stvarajući personalizovane detalje i modifikacije kako bi izrazili jedinstven karakter svojih pouzdanih terenskih vozila. Gladiator Red Bare se može pohvaliti eksterijerom vatreno crvene boje sa prilagođenom mat crnom grafikom sa zlatnim detaljima i Mojave haubom, posebnom grafikom haube i mat crnom maskom hladnjaka sa sedam proreza.


Zasnovan na modelu Wrangler sa dvoja vrata, Jeep Prange Peelz koncept odaje počast dugogodišnjem zabavnom načinu života na otvorenom koji čini Jeep Wrangler svjetskom ikonom. Ono što poboljšava izgled je prilagođen satenski crni pojas od 360 stepeni i satensko Jeep crni blatobrani koji dodatno naglašavaju već vrlo primijetnu Orange Peelz boju eksterijera. Hauba sadrži prilagođene Mopar crne zasune sa logom modela Jeep Willys, a uz nju su terenska JPP 5-inčna terenska LED svjetla postavljena u podnožju A-stubova, od kojih svaka daje 4.800 lumena da bi pomogli u osvjetljavanju staze.


Ovaj Jeep koncept spreman za bilo šta i bilo gde podiže istraživanje terena na sljedeći nivo. Izgrađen na konceptu Wayout iz 2019. godine, koncept Jeep Farout je pravo vozilo za terenske avanture koje upotrebljava nosivost i štedljivost goriva, 3-litarski EcoDiesel V-6 motor sposoban za daleka putovanja modela 2021 Jeep Gladiator koji su vodeći u klasi. Glavna karakteristika ovog potpuno funkcionalnog koncepta je uredno spakovana, specijalna, sklopiva AT Overland Equipment Habitat™ nadstrešnica za pikap. Ovo prostrano rekreativno boravište dugo 4,8 metara i visoko 2,3 metra se rasklapa i sklapa za nekoliko sekundi. 

 


Jeep Wrangler Rubicon 392 polako se priprema za proizvodnju ali on je prvo zamišljen kao koncept Wrangler Rubicon sa V-8 motorom. Ratnik u srcu, ovaj koncept Jeep Wrangler visokih performansi se usuđuje da bude različit sa svojim V-8 motorom visokih performansi, prelijepim enterijerom i prilagođenim eksterijerom. Dizajniran za nedvosmislenu snagu i performanse, srce modela Jeep Wrangler Rubicon 392 je njegov 6,4-litarski V-8 motor, koji isporučuje 485 KS i 644 Nm obrtnog momenta. Skoro 75% najvišeg obrtnog momenta ovog motora sa prirodnim usisom je dostupno pri brzini malo većoj od brzine motora u praznom hodu, što unapređuje njegovu sposobnost i na stazi i van nje.

 

Koristeći ekskluzivni JPP i prilagođenu dodatnu opremu, dizajneri brenda Mopar su transformisali Jeep Gladiator za 2020. godinu u zabavno vozilo za strastvene brdske bicikliste. Obojen u K-9 plavu boju, Jeep Top Dog proširuje nosivost tereta najsposobnijeg kamiona brenda Jeep ikad uklanjanjem standardnog kofera i zamjenjujući ga prilagođenim PCOR sistemom sa ravnom utovarnom platformom. Na suvozačkoj strani sistema za odlaganje, fioke na izvlačenje bezbjedno skladište alat i opremu koji je potreban brdskim biciklistima kada su na stazi. Prostrane unutrašnje police za odlaganje, prekidači za spoljno osvjetljenje i dodatno napajanje su lako dostupni. Na vozačevoj strani sistema za odlaganje, frižider na baterije i električni roštilj za hot dog su spremni da osvježe sve prisutne i spreme ih za sljedeći dio izazovnih staza.

 

Kreiran 2012. godine i u ponudi brenda Mopar za brend Jeep, Jeep Performance Parts (JPP) pružaju zaljubljenicima u terensku vožnju visokokvalitetnu dodatnu opremu i performansne dijelove. Izbor fabrički podržanih dijelova, testiranog kvaliteta, uključuje osovine, lift kitove, odbojnike, vitla, klizne ploče, dijelove za vješanja i još mnogo toga. Proizvodi se kreiraju u bliskoj saradnji sa brendom Jeep, razvojnim timovima za inženjering, dizajn proizvoda, testiranje i odobravanje. Strogi standardi i fabrički ekskluzivni podaci - podaci koji nisu dostupni tržištu dodatne opreme - koriste se za neprimjetnu integraciju dijelova i performansne dodatne opreme kako bi se postiglo pravilno uklapanje, završna obrada i kvalitet, zaključno sa bojom, teksturom i izgledom svakog proizvoda.

Datum objave: 03/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook