Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Dimna zavjesa uoči prezentacije

BMW M3/M4

Dimna zavjesa uoči prezentacije

BMW je objavio set zadimljenih teaser fotografija uoči zvanične promocije modela M3 i M4...

Iako je G20 Serija 3 sama po sebi veoma dobar automobil, entuzijasti su se uglavnom fokusirali na izvanredni M340i koji je svojevremeno po svojim karakteristikama bio najbliži verziji M3. Zapravo, BMW je nedavno zvanično potvrdio izlazak performansnih perjanica M3 i M4, zajedno sa karavanskom Estate verzijom.

 

 

 

Nova razdvojena bubrežasta rešetka hladnjaka, zaštitni znak BMW-a, je u zadnje vrijeme bila predmet špekulacija i raznih nepotvrđenih glasina. Bez obzira na ekstravagantno dizajnersko rješenje prednjeg dijela, od svih modela sa oznakom M se bez sumnje mogu očekivati izvanredne performanse i odlične vozne karakteristike. Može se očekivati da novi M3 i M4 budu ponuđeni u novim nijansama karoserije, kao što je na slikama prikazana Isle of Man Green koja izgleda prilično upadljivo i bez sumnje će privlačiti poglede na ulicama. Na teaseru se može vidjeti i slavna ručica šestostepenog M mjenjača, što je prilično osvježavajući i prijatan prizor u dosadašnjoj plejadi automatskih transmisija.

 

 

 

Tu se takođe mogu vidjeti i nova sjedišta u BMW-u M4, koaj nose logotip serije i prerađene podupirače za ramena, sa istaknutim fiksnim naslonima za glavu i prolazima za sigurnosne pojaseve. Izgledaju prilično dobro i vjerovatno će posjedovati sve opcije prilagođavanja vozaču kako bi se postigao najbolji mogući sjedeći položaj u toku vožnje.

 

Očekivana jačina koja će dolaziti iz poznatog trolitarskog twin-turbo rednog šestocilindarskog agregata je 480 KS, dok će pojačana Competition serija raspolagati sa 510 KS. Serija Competition će biti ograničena sa automatskom transmisijom, ali po običaju će imati gotovo sve neophodno za potpuni doživljaj sportske vožnje. Zvanično predstavljanje ovih modela je zakazano za 23. septembar...

Datum objave: 22/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook