Naslovna > Automobili > Dacia > Spring Electric > Dobar početak električnog krosovera

Dacia Spring

Dobar početak električnog krosovera

Rumunski proizvođač automobila pohvalio se veoma dobrim početnim prodajnim rezultatima svog električnog modela Spring, koji je za prvih 8 mjeseci uspio da sakupi 40.000 narudžbi...

Automobili s električnim pogonskim sklopovoma sve više su zastupljeniji na svjetskim ulicama. Veliki broj proizvođača se okreće ka proizvodnji ovih modela, pa je ponuda na tržištu iz mjeseca u mjesec veća, a samim tim i konkurencija je jača. Jaka konkurencija u ovom segmentu znači i da automobil mora da se ističe po nečemu kako bi zadobio veću pažnju i interesovanje kupaca. Upravo je to uradila Dacia sa svojim električnim krosoverom, koji je u odnosu da druge modele iz ove klase dosta pristupačniji, što je bila i osnovna želja proizvođača, stvaranje lako dostupnog, kvalitetnog električnog automobila.

 

 

 

 

 


Može se reći da su Rumuni uspjeli u svojoj namjeri, tako se cijena ovog modela u pojedinim državama uz subvencije kreće od 10.000 eura. Ovaj podatak uz dobru izradu omogućio je dobre prodajne rezultate u prvih 8 mjeseci od predstavljanja. Tako je u ovom periodu Dacio primila čak 40.000 narudžbina, od kojih je 15 hiljada već isporučeno u Evropi, a iz kompanije kažu da svaki mjesec zaprime oko 5 hiljada novih narudžbina. U prilog ovoj priči ide i podatak iz septembra mjeseca kada se model našao na listi od top 10 najpodavanijih električnih vozila na Starom kontinentu kada je uspio da zabilježi 4.166 novih registracija. S obzirom na trenutno stanje na svjetskom tržištu, jasno je da će potražnja za električnim i pristupačnijim vozilima biti velika, dok će potražnja za vozilima koji spadaju u obe ove kategorije biti još veća, stoga nema sumnje da će prodajne brojke ovog automobila nastaviti da rastu.

Datum objave: 22/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook