Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Dobija ograničeno izdanje od samo 15 jedinica

Alfa Romeo Giulia

Dobija ograničeno izdanje od samo 15 jedinica

Alfa Romeo trenutno priprema osvježenje za Giuliju. Promjene u stilu su vrlo male, ali postoje izmjene na rešetki, svjetlima i prednjoj maski. Još uvijek nema informacija o pogonskim ili tehničkim ažuriranjima...

Alfa Romeo Giulia Speciale za 2022. je ekskluzivno specijalno izdanje limuzine koje je ograničeno na samo 15 jedinica i to za kanadsko tržište. Sve dolaze u nijansi Verde Montreal, koja je obično dostupna samo na Quadrifoglio modelima visokih performansi. Cijene počinju od 71,995 CAD (52,743 evra). Speciale počinje sa Giulia Veloce opremom, pogonom na sve točkove i prilagodljivim amortizerima.

 

 

 


Pokreće je 2,0-litarski četverocilindarski turbopunjeni motor koji razvija 280 KS i 415 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa osmostepenim automatskim mjenjačem sa diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem pozadi. Ova podešavanja omogućavaju limuzini da postigne brzinu od 100 kilometara na čas za 5,1 sekundu. Osim posebne boje, Speciale ima crne oznake. Obloga oko štitnog dijela rešetke, bočnih pragova i poklopaca retrovizora su od karbonskih vlakana. Limuzina se vozi na točkovima od 19 inča, a tu su i žute kočione čeljusti.

 


U unutrašnjosti obloga od karbonskih vlakana ukrašava instrument tablu, centralnu konzolu i dijelove vrata. Sjedišta su presvučena crnom kožom, a crveni šavovi ukrašavaju kabinu.  Standardno dolazi sa adaptivnim vješanjem i diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. Kupci vozila dobijaju prilagodljivi tempomat, upozorenje o napuštanju trake, automatsko kočenje u slučaju nužde i senzore mrtvog ugla.

 

 

Giulia sljedeće generacije će se prebaciti na potpuno električno vozilo. To je dio Alfine odluke da do 2027. postane brend samo za EV.

Datum objave: 23/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook