Naslovna > Automobili > Ferrari > F8 Tributo > Dobio više snage nakon Mansory nadogradnje

Ferrari F8 Tributo

Dobio više snage nakon Mansory nadogradnje

Mansory je dao F8XX novi turbo punjač, povećavajući snagu sa 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta na 880 KS i 980 Nm obrtnog momenta....

Prošle godine, Mansory je predstavio svoj pogled na Ferrari F8 Tributo. Nazvan F8XX, italijanski sportski automobil je dobio relativno pristojnu nadogradnju iznutra i izvana, zajedno sa dodatnom snagom koja odgovara izgledu. Sada, firma za podešavanje brenda se vraća na F8XX tablu za crtanje za još jedan F8XX baziran na F8 Tributo Spider. Za razliku od F8XX kupea i njegove Catania Green, F8XX Tributo Spider koristi Mansoryjevu verziju British Racing Green u satenskoj završnoj obradi. U međuvremenu, zlatne pruge na kupeu su zamijenjene žutim trkačkim prugama. Masivni amblem F8XX na vratima zadržan je za Spider, zajedno sa setom kovanih YT.5 Air točkova od 21 inča i 22 inča.

 

 


Svi dodatni dijelovi na kupeu su zadržani na F8XX Spideru, uključujući veliku dozu karbonskih vlakana za prednje i zadnje difuzore i bočne pragove, kao i dva odvojena krila u obliku slova L koja izgledaju kao antene. Mansory je postao pravi Mansory dajući F8 Tributo Spider unutrašnjost koja odgovara boji spoljašnosti. To znači sjedišta, volan, kontrolna tabla, pa čak i sigurnosni pojasevi – u suštini, sve dolazi u kombinaciji britanske trkačke zelene i žute trkačke pruge.
Mansory nije otkrio cijenu za F8XX Spider, ali poznavajući njemačkog tjunera, neće biti jeftin.

Datum objave: 11/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook