Naslovna > Automobili > Nissan > Note > Druga generacija modela Note u Ženevi

Nissan

Druga generacija modela Note u Ženevi

Nissan će u Ženevi pokazati drugu generaciju svog modela Note, koji bi trebao povećati konkurenciju među modelima B segmenta

Novi Nissan Note zvanično će biti prikazan u Ženevi, a nakon toga pokušat će tržišnim nastupom konkurisati modelima B segmenta, kao što su Volkswagen Polo, Renault Clio, Ford Fiesta, Peugeot 208,  Citroen C3 i  Opel Corsa.

 

Dakle, čini se da Note iza sebe ostavlja pokušaj MPV vozila, a po setu objavljenih oficijelniih fotografija, jasno je da je nova generacija dosta atraktivnija. Ono što nas buni, jeste pozicioniranje ovog modela u B segment, sa vjerovatno prihvatljivom cijenom, što bi moglo imati efekat konkurencije Nissan Micri.  Nissan Note druge generacije dolazi sa nekoliko zanimljivih detalja posuđenih sa Micre ili čak sa većeg Qashkai-a. Tu je Around View Monitor, a iz Nissana navode da su materijali u unutrašnjosti na premium nivou.  Ulazni model bit će opremljen 1.2-litarksim trocilindričnim agregatom sa 80 KS i 110 Nm obrtnog momenta. U ponudi će se naći i DIG-S jedinica sa 98 KS, a novi Note će biti dostupan i sa 1.5-litarskim dCi agregatom sa sa 90 KS. 

 

 

Datum objave: 18/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook