Naslovna > Automobili > Dacia > Duster > Duster u Pickup verziji

Dacia

Duster u Pickup verziji

Proizvođač je popularni Dacia Duster preradio u praktičan kamionet, ova verzija automobila zasigurno će veoma brzo pronaći svoje kupce...

Iako je Duster Pickup napravljen još prije 4 godine, ova verzija Dacia modela nije bila dostupna regularnim kupcima, već je napravljena u 500 primjeraka za samo jednog kupca. Pola godine kasnije kompanija Renault je za južnoameričko tržište napravio svoj kamionet Duster Oroch, ali je rumunska verzija više fokusirana na poslovnu upotrebu pa ima dvoja vrata i dugačak tovarni prostor. Drugu generaciju Dustera , Renault je lansirao prošle godine, a kupci su očekivali kamionet verziju, koja ponovo stiže iz Romturingijine.

 


Ovogodišnji model Duster Pickup vjeran je svom prethodniku,pa tako  stiže sa regularnom kabinom i dugačkim tovarnim prostorom sa materijalima otpornim na oštećenja. Ovaj model pokretaće 1,5-litarski dCi turbodizel sa 110 KS uz pogon na sva četiri točka preko 4WD sistema. Za sada nije poznato da li će prototip ući u serijsku proizvodnju, ali nema sumnje da bi brzo pronašao svoje kupce.

Datum objave: 22/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook