Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Džaba ga lomite kad je nesalomljiv

Porsche

Džaba ga lomite kad je nesalomljiv

Iskusni inženjeri iz Štutgarda vrlo dobro znaju kako se ispituju maksimumi njihovih vozila, baš zato su tako spektakularno brzi uz maksimalnu pouzdanost...

Prije nego što svjetlost dana ugleda produkcijsko izdanje nove generacije modela 911 (992), nekoliko preostalih sedmica Porsche-ovi nemilosrdni inženjeri koriste da maksimalno istestiraju sve tehničke komponente novog “elfera”. Bez obzira na ogroman broj sati provedenih na stazama Nürburgring i Nardo gdje su testni primjerci preživjeli sve vrte iživljavanja i silovanja nedužnih automobila, izgleda da im nije dosta. Jasno je i zašto, ipak oni najbolje znaju kako se prave vrhunski sportski automobili, u najjačim serijama nevjerovatno brzi i napredni, a u isto vrijeme pouzdani i trajni kao VW Jetta dizel.

 

"I ovaj put smo naše testne automobile podvrgli nemilosrdnim maltretiranjima na različitim podlogama, u raznim uslovima i dijelovima svijeta, a na sve smo po običaju dodali različite nadmorske visine i ekstremne temperature, jer želimo da i novi 911 bude vrhunski sportski automobil koji se bez problema može nositi sa svakodnevnim korištenjem u različitim uslovima. Baš to je svaki Porsche 911 uvijek izdvajalo od konkurencije" rekao je Andreas Pröbstle, prvi čovjek na projektu nove generacije besmrtne 911-ke.

Koliko se radujemo premijeri novog 992 modela, utoliko više se radujemo jačim serijama S, Turbo, Turbo S, GT2, GT3 te najbrutalnijim RS izvedbama.
 

Datum objave: 06/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook