Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Ekstremno izdanje sa Manhart potpisom

BMW M2 CS

Ekstremno izdanje sa Manhart potpisom

Nakon što su se nedavno pozabavili sa BMW X5 M modelom, kompanija Manhart je ovoga puta u svoje ruke uzela bavarskog coupea, dodala mu više snage, obrtnog momenta i karbona...

Iako je BMW M2 sa CS potpisom pravi sportski automobil idealan za istinske ljubitelje bavarskog brenda, tuneri se često odlučuju upustiti u dodatne nadogradnje kako bi ovaj model postao još ofanzivniji. Ovoga puta, Manhart se odlučio na ovakav izazov, te je M2 CS učinio još sportskijim. Vizuelno posmatrano vidna je konekcija sa bratom iz motorsporta, ali je dizajn dodatno kompletiran sa karbonskim umetcima. Cijelom karoserijom dominiraju i tradicionalne BMW M boje uz kontrastne crne detalje.

 

 


Ipak, prava zabava krije se ispod poklopca motora, gdje se našao 3,0-litreni šestocilindrični motor koji je nakon tretmana podignut na 600 KS i 830 Nm obrtnog momenta. Podsjećamo kako standardni BMW M2 CS raspolaže sa 450 KS i 550 Nm. Razlika u snazi ostvarena je sa novim turbopunjačem, međuhladnjakom, a potpuno novi je i izduvni sistem od nerđajućeg čelika. Tu je i prilagođena mapa motora koja kontroliše novi hardver i nadograđenu transmisiju, koja je tu da upravlja dodacima. Komplet točkova dolazi u mat crnoj boji sa Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama dimenzija 255/35 na prednjoj, odnosno 295/25 na zadnjoj osovini. Manhart za ovaj set dodataka traži 18,907 eura.

Datum objave: 02/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook