Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Ekstremno izdanje u akciji

Mercedes EQC 4x42 Concept

Ekstremno izdanje u akciji

Mercedes je nedavno prikazao video u kojem se vidi sav potencijal električnog EQC 4x42 modela, koji će najvjerovatnije ostati kao koncept...

Svima je poznato da Mercedes ima poseban odnos prema svojim terencima, naročito onim ekstremnijim varijantama. Sve je počelo najvjerovatnije predstavljanjem G500 4x42 modela, a kasnije i posebno zanimljive E klase u All-Terrain 4x42 izdanju. Sada su se u Štutgartu odlučili na isti potez za EQC 4x42 koji je viđen u akciji u videu koji je nedavno objavljen. Iako je u ovom trenutku riječ samo o konceptnom modelu, ogromni SUV sa nultom emisijom prvi put je viđen na kameri. Novi promotivni video prikazuje prototip koji izvodi terenske manevre i vuče za sobom svjetsku wakeboard šampionku, Holanđanku Sanne Meijer.

 

 


EQC 4x42 je možda pravi odgovor na pitanje da li električna vozila mogu riješiti izazovne terenske zadatke. U ovome mu je pomogla i mogućnost rasta od tla sa standardnih 140 mm na 293 mm što je ukupno 23 mm više u odnosu na legendardnu G klasu. Tu su svakako i terenske gume dimenzija 285/50 R20, te brojne druge mehaničke nadogradnje. Nažalost, Mercedes nema za sada u planu da ovaj koncept uvede u proizvodnju. Ipak, ostaje nada da će da će se u budućnosti pojaviti terenski orijentisana izvedba EQC modela, ali svakako ni blizu terenskih mogućnosti  4x42 varijante.

Datum objave: 24/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook