Naslovna > Cupra > Born > Električni Born spreman za proizvodnju

Cupra Born

Električni Born spreman za proizvodnju

Prvi potpuno električni automobil sa potpisom Cupre biće predstavljen u maju ove godine, a iz kompanije su objavili teaser novog modela na završnim pripremama...

Cupra je prikazala seriju zvaničnih špijunskih fotografija svog prvog potpuno električnog vozila – Cupra Born, koja će biti predstavljena u konačnoj proizvodnoj formi u narednim nedjeljama. Novi set fotografija predstavlja proizvodni model obavijen zaštitnom folijom i prikazuje posljednja zimska testiranja uoči same premijere. Iz Cupre poručuju da su inženjeri napravili preko 30,000 kilometara tokom proizvodnog razvoja i to u uslovima velike zime i do -30. U osnovi proizvodni model izgleda gotovo identično konceptu Seat El-Born sa salona automobila u Ženevi 2019. godine. Dijeli isti kratki poklopac motora, rešetku hladnjaka, bočne prozore i spojler zadnjih vrata.

 

 


Born EV, koji je spreman za proizvodnju, takođe će imati niz sportskih karakteristika, poput 20-inčnih aluminijumskih točkova i agresivnih prednjih i zadnjih branika. El Born će koristiti istu MEB platformu kao i Volkswagen ID.3, sa električnim motorom koji napaja zadnje osovine. Cupra kaže da će ubrzanje od 0-50 km/h iznositi 2,9 sekundi, ali ostatak performansi još uvijek nije dostupno. Kao i sva MEB vozila Volkswagenove grupe, Cupra Born ima dugačak međuosovinski razmak u odnosu na ukupnu dužinu, što bi trebalo da mu omogući unutrašnji prostor automobila iz više klase. Kao takav, prostor u prtljažniku trebao bi biti ravan Seat Leonu, ali bi trebalo da ima više prostora za noge putnicima na zadnjim sjedištima. Više informacija biće dostupno u narednom periodu.

Datum objave: 08/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook