Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Električni hothatch je u pripremi

Opel Astra

Električni hothatch je u pripremi

Performansna električna Astra bi mogla biti lansirana kao konkurent za predstojeći Volkswagen ID.3 GTX. Očekuje se da će Hothatch iz Wolfsburga dobiti električni pogon s dva motora od krosovera ID.4 i ID.5 gdje, u GTX verziji, generiše 299 konjskih snaga i 460 njutn metara obrtnog momenta...

Trenutna šesta generacija Opel Astre je u prodaji od novembra prošle godine, iako je ograničena dostupnost negativno uticala na njenu prodaju širom kontinenta. Međutim, uskoro će proizvođač automobila začiniti liniju modela C-segmenta potpuno električnom verzijom koja bi trebala stići u izložbene salone marke sljedeće godine. Čini se da rukovodioci iz Russelshajma čak razmatraju i hothatch verziju tog automobila. Astra EV je trenutno u razvoju i biće zasnovana na Stellantisovoj EMP2 V3 platformi, koja može podržati vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, plug-in i baterijskim pogonom. Iako ništa nije zvanično u smislu hothatcha sa nultom emisijom, Voxhallov šef dizajna Mark Adams nedavno je nagovijestio da se nešto sprema.

 

 

 


Vruća Astra za sve obožavaoce znači Astru OPC, iako se čini da proizvođač automobila možda neće krenuti u razvoj potpuno razvijene verzije električnog hatcha. "Postoji tanka granica između percipiranja sportskog i dinamičnog, što je, recimo, pozitivan atribut," dodao je. “Ali u isto vrijeme, ne želite nužno brend koji je oštar i agresivan. To je pronalaženje te slatke tačke, a mi, kao dizajneri, definitivno moramo razmišljati o tim mekšim faktorima.”

Datum objave: 04/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook