Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Električni karavan sa off-road izgledom

Porsche Taycan Cross Turismo

Električni karavan sa off-road izgledom

Sa predstavljanjem Cross Turismo verzije Porsche je nastavio da širi Taycan ponudu, a ovog puta kupci će dobiti snažan električni automobil sa off-road izgledom i praktičnošću koja je karakteristična za karavane...

Porsche je nedavno predstavio Cross Turismo verziju Taycana, koji nije prvi električni karavan na svijetu, ali je svakako najuzbudljiviji. Kombinuje sve osobine limuzine i ispunjava dodatnu praktičnost kroz karavansku formu. Stoji 20 mm više u odnosu na standardnog Taycana, ili čak dodatnih 10 mm ukoliko je uključen Off Road Design paket. Opcioni paket dolazi sa više plastičnih obloga kako bi imitirao izgled SUV-a i na taj način pokazao off-road karakter. Ažurirane su prednja i zadnja maska, a najočiglednije promjene su na zadnjem dijelu gdje se nalazi prtljažnik sa praktičnijim otvorom, a tu je i osnovni zadnji brisač.

 

 


Kao što se i očekivalo, električni karavan dolazi isključivo sa vazdušnim oslanjanjem i rasporedom pogona na sva četiri točka zahvaljujući paru elektromotora. U svojoj početnoj konfiguraciji Cross Turismo nudi 375 KS, odnosno 469 KS sa launch control sistemom, a ubrzava od 0-100 km/h za 4,8 sekundi. Snažnije verzije dolaza pod oznakama 4S, Turbo i Turbo S, a sva tri modela nude istu snagu kao ekvivalentne Taycan limuzine. Najsnažniji Taycan S ubrzava za svega 2,7 sekundi, što je za 0,1 sekundu sporije u odnosu na limuzinu. Maksimalna brzina je 250 km/h, što su impresivne performanse, naročito ako se uzme u obzir ukupna masa vozila koja iznosi 2,358 kg.

 

Taycan Cross Turismo standardno je ponuđen sa velikim staklenim krovom, koji zahvaljujući njegovoj ravnoj liniji nudi putnicima više prostora za glavu. Karavan nudi i očekivanu praktičnost, zbog čega će posebno privući porodične kupce. Za glomazne predmete, opcioni krovni transportni sistem kopatibilan je sa krovnim uzdužnim nosačima koji su dio standardne opreme novog Cross Turisma. Opciono se nudi i nosač za bicikla postavljen na zadnjem kraju automobila. Narudžbe električnog karavana već su u toku, a moguće ga je dobiti po početnoj cijeni od 93,635 eura, a prve isporuke se očekuju na ljeto 2021. godine.

Datum objave: 06/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook