Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Električni Mustang

Ford

Električni Mustang

Poznato je za šta je Mustang sve sposoban, taj slavni američki automobil jednostavno ne može ostati neprimjećen, njegov upečatljiv izgled, performanse, brzina,... Ali šta se dešava kada se sve to “poveže na struju”?

Charge Mustang stiže sa prepoznatljivim klasičnim izgledom modela iz 60-ih godina, a električno izdanje biće dostupno u kupe ili kabriolet verziji, a biće opremljen najsavremenijom tehnologijom. Zahvaljujući saradnji sa Arrivalom, pogon je dobio posebnu priču, radi se o visokotehnološkoj jedinici od 64 kWh, koja omogućava snagu od čak 408 ks i 1.200 Nm obrtnog momenta. Sve je rezultiralo ubrzanjem do stotke za oko 3 sekunde, dok autonomija ovog automobila iznosi oko 200 kilometara, sa mogućnošću pogona na sva četiri točka.

 


Nova jureća zvijerka je dobila luksuzni kožni enterijer, zajedno sa personalizovanom digitalnom instrument tablom sa velikim ekranom za multimediju. Spoj savremene tehnologije i retro stila jednostavno ne može da ostavi ravnodušnim, sve je nekako dobro uklopljeno i sve stoji na svom mjestu, ljubiteljima ovog brenda možda će nedostajati sportski zvuk „brujanja“ motora, ali će to biti zanemarivo kada se uhvati dobar pravac ili još bolja krivina. Proizvodnja ovog jedisntvenog Mustanga ograničena je na 499 primjeraka, od kojih svaki starta sa početnom cijenom od 230.000 eura, dok se je prodaja planirana za septembar naredne godine.

Datum objave: 21/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook