Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > Električni SUV sa autonomiom od 400 km

Audi

Električni SUV sa autonomiom od 400 km

E-Tron je predstavljen još u septembru, međutim prezentacija za medije održana je u u Abu Dabiju i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je proizvođač objavio više detalja o ovom automobilu...

Nakon blagog neuspjeha sa električnom verziom sportskog R8 modela iz 2016. godine, Audi je uložio dosta truda u novi “automobil na struju” i smatra da upravo sa njim započinje prava električna era. E-Tron je zadržao prepoznatljiv dizajn, koji se po spoljašnjosti ne razlikuje drastično od ostatke ekipe iz Audijeve game. Pogon čine dva elektromotroa koji rade sinhronizovano, a napajaju se energijom iz baterija kapaciteta 95 kWh, što bi trebalo biti dovoljno da ovaj automobil pređe 400 km sa punim baterijama, koje je moguće napuniti u roku od 30 minuta do 80% kapaciteta, zahvaljujući podržanim punjačima od 150 kW.

 

Proizvođač ističe da su njihovi elektromotori mnogo više od samih podataka o snazi i da sistem za rekuperaciju električne energije omogućava da se dio kinetičke energije prilikom otpuštanja papučive gasa vraća u električni sistem automobila. Dva motora će novom Audiju obezbjediti maksimalnu brzinu od 200 km/h, a pogon se prenosi na sva 4 točka i koristi sistem "vektorisanja obrtnog momenta", kao i sistem koji kontroliše zasebno prijanjanje svakog od točkova  i sprečava da dođe do proklizavanja u milisekundi. Vozačima će na raspolaganju biti čak sedam različitih režima vožnje, dok će se u zavisnosti od brzine vozila i izabranog režima vožnje, sistem oslanjanja spuštati ili podizati u rasponu od 76 mm. Prodaja ovog modela najavljena je za narednu godinu, a osnovna verzija sa paketom Premium Plus koštaće 74.800 dolara, nešto bogatije opremljen Prestige ima cijenu od 81.800 dolara, dok će se u vrhu ponude naći Audi E-Tron First Edition koji će se prodavati po cijeni od 86.700 dolara.

Datum objave: 10/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook