Naslovna > Automobili > Lada > Niva > Enterijer restilizovane Lade

Lada Niva Travel

Enterijer restilizovane Lade

Nakon što je nedavno zvanično počela proizvodnja nove Lade Nive Travel, sada su prikazane i fotografije unutrašnjosti, koja je gotovo u potpunosti identična prethodniku…

Nekoliko sedmica ranije prikazana je prva fotografija osvježene Lade Nive, a detalje smo morali čekati sve do prethodne nedjelje kada je počela i proizvodnja ruskog terenca. Ipak, ni tada nismo imali uvid u ono što se zbiva u samoj kabini, ali sada je i to poznato jer je Avtovaz prikazao uvid u enterijer nove Nive. Promjena nema, kontrolna tabla je identična kao kod Chevrolet Nive. I dalje je tu trokraki upravljač i središnji ekran za multimediju.

 

 


Nakon što je General Motors odustao od saradnje sa ruskim proizvođačem prodavši 50% udjela, došlo je do promjene u označavanju ovog automobila. Tako je umjesto amblema Chevroleta, vraćen poznati logotip ruske Lade. Tehničke specifikacije Nive Travel još uvijek nisu poznate, te ćemo na njih morati sačekati još neko vrijeme, onako kako je to inače praksa i kod velikih brendova, zarad medijske pažnje. I pored toga, gotovo je sasvim izvjesno da će ruski SUV zadržati poznati 1,7-litarski benzinski motor sa 80 KS i 127 Nm, koji će snagu putem petostepenog ručnog mjenjača prenositi na sva četiri točka. Proizvodnja je podsjećamo počela prošle sedmice, a prve isporuke kupci mogu očekivati početkom 2021. godine.

Datum objave: 29/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook