Naslovna > Vijesti > EV Lagonda Aston Martin
FOTO GALERIJA (15)

Lagonda Vision Concept

EV Lagonda Aston Martin

Lagonda Vision koncept je otkriven na sajmu automobila u Ženevi, najavljujući autonomnu i električnu budućnost Aston Martin pod-brenda.

Aston kaže da je Lagonda "prvi luksuzni brend isključivo pokretan tehnologijom nulte emisije gasova". Njegov prvi model kao samostalni brend, Vision Concept, je autonomna limuzina s pogonom na sva četiri točka i prostorom za četiri odrasle osobe. Konstruktori ovog koncepta tvrde da će Lagonda ponuditi domet od 400 milja i može se potpuno dopuniti sa kućne električne mreže za samo 15 minuta! Dizajniranjem Vision koncepta iz nule, timovi kompanije Lagonda uspeli su da izrade automobil na način koji u potpunosti iskorištava najnoviji napredak u elektrifikaciji i autonomnim tehnologijama vožnje. Prikazani koncept Vision je i kraći i niži od tradicionalnih limuzina kao što su Bentley Mulsanne i Rolls-Royce Ghost, uprkos tvrdnjama da je ponuda prostora u unutrašnjosti ogromna.

 


Svi Lagonda modeli će biti dizajnirani, projektovani i izrađeni u Britaniji i potpuno podržani od strane matične kompanije Aston Martin. Iako nije potvrđeno, verovatno će se svaka buduća Lagonda sastavljati u objektu kompanije St.Athan u Velsu odnosno na istoj lokaciji na kojoj se očekuje početak proizvodnje najavljenog električnog Aston Martin DBX crossovera od 2019. godine. Takođe, na Lagonda štandu u Ženevi smo vidjeli i dvije makete smanjene na 40% veličine punih dimeztija vozila. Jedna predstavlja električni SUV, a druga elegantni kupe, a nama je rečeno da će dvije od tri prikazane Lagonde na sajmu ( vjerovatno limuzina i SUV) krenuti u proizvodnju do 2023. godine.

Datum objave: 09/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook