Naslovna > Automobili > Dodge > Charger > Ex-Jay Kay, Bruce Willis 1969 Dodge Charger Bullitt
FOTO GALERIJA (22)

1969 Dodge Charger na aukciji

Ex-Jay Kay, Bruce Willis 1969 Dodge Charger Bullitt

Prvi put ponuđen na prodaju u Velikoj Britaniji, ovaj 1969 Dodge Charger će se pojaviti na Silverstone Auctions 24. februara.

Prijašnji vlasnici su akcioni glumac Bruce Willis i frontmen grupe Jamiroquai pjevač Jay Kay. Sjajna crna boja i kožna unutrašnjost je djelo pjevača, a automobil je rađen po uzoru na Charger iz filma Bullitt prikazanog 1968. godine i jedne od napoznatijih filmskih jurnjava svih vremena sa Steve Mc Queenom za upravljačem Mustanga i negativcima u Chargeru. Istorija Dodge Chargera koji ide na aukciju kaže da je Demi Moore poklonila automobil svom tadašnjem mužu Willisu i da je kod njega bio 10 godina, nakon čega je prešao u ruke pjevača Jaya. Inače, Dodge Charger je postao poznat i željen automobil nakon mnogih pojavljivanja u filmovima još davnih 70.-tih godina ali i novijih ostvarenja filmske industrije poput Fast and Furious franšize. U ovom crnom Chargeru se nalazi V8 pogonska jedinica zapremine 8.2 litre uparena sa automatskim mjenjačem od 3 stepena prenosa, a Nick Whale direktor Silverstone Auctions je izjavio da je očekivana prodajna cijena oko 60.000 funti.

 

Za one koji imaju novca za ovako nešto, Silverstone Auctions se  održava u Stoneleigh parku u Warwickshire, Engleska, i to za vrijeme trajanja Race Retro vikenda. Pa požurite..  

Datum objave: 14/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook