Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Facelift performantnog SUV-a

BMW X5 M

Facelift performantnog SUV-a

Procurile su nove špijunske fotografije BMW-ovog X5 M modela, koji će u odnosu na prethodnika imati određene novine na prednjem i zadnjem dijelu, te u kabini...

Trenutna treća generacija X5 M SUV-a, na tržište je stigla 2019. godine, a nakon dvije godine bavarski proizvođač automobila odlučio je da osvježi ovaj model. Najnovije špijunske fotografije sa nepoznate staze, otkrivaju da će osvježeni performantni SUV, u odnosu na prethodnika imati dizajnerske novine  na prednjem dijelu i na repu. Dok nezvanične informacije kažu da će se i unutrašnjost kabine značajno razlikovati u određenim segmentima.

 

 

 

 

 


Posljednje fotografije prikazuju maskirnu foliju naprijed koja prekriva, kako se čini redizajnirani branik, te kamuflažom prekrivenu gornju i donju masku hladnjaka. Popularni „bubrezi“ neće se izgleda, dizajnom i dimenzijama značajno razlikovati od prethodnika ali će biti nešto drugačiji, kako bi se uklopili sa izmjenjenim odbojnikom. Takođe veoma je moguće da se izmjeni i struktura osvjetljnenja. Kada je riječ o pogonskim jedinicama, pretpostavka ja de neće biti izmjena u odnosu na prethodnika. Pa će tako novog BMW X5 M pokretati 4,4-litarski twin-turbo motor, koji bi mogao imati nešto veću snagu, nego ranije. Trenutno nema informacija o dostupnosti i cijeni.
 

Datum objave: 28/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook