Naslovna > Teme > Ferrari pripremio zamjenu za Californiju T

Ferrari

Ferrari pripremio zamjenu za Californiju T

Ferrari će na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti zamjenu za model California T

Zamjena za model California T mora bit adekvatna što novi model i potvrđuje. Snaga će dolaziti iz novog 3,9 litrenog V8 Twin-turbo motora maksimalne snage 590 KS. Fabrika je navela ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 320 km/h.
Ferrarijevi inženjeri ističu da su ugradili nove klipove i napredniji sistem ubrizgavanja goriva koji omogućava korištenje maksimalnog obrtnog momenta u širokom radnom opsegu. Osim toga nanovo je konstruisan i izduvni sistem. Time se dobio brži protok izduvnih gasova čime je eliminisana neugodna turbo rupa. Uz poboljšanje performansi postignuta je i nešto niža potrošnja goriva što na kraju daje čišće izduvne gasove.

 


Ugradnjom zadnjeg elektronskog diferencijala treće generacije poboljšana je trakcija u svim uslovima vožnje, pogotovo na zatvorenim kružnim stazama koje vlasnici Ferrarijevih modela često posjećuju.
Dizajn karoserije i unutrašnjosti predstavlja razradu ideja prethodnika. Iako je sve zapravo novo ima se osječaj da se radi o poznatom modelu što i jeste bio cilj.
Svečano otkrivanje je prvog press dana u Frankfurtu...

 

Datum objave: 24/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook