Naslovna > Automobili > Fiat > Argo > FIAT Argo predstavljen u Brazilu

FIAT

FIAT Argo predstavljen u Brazilu

FIAT je u Brazilu lansirao potpuno novi model Argo kao zamjenu za modele Punto i Palio

FITA-ova ofanziva novih modela dobro je došla jer je trenutna ponuda putničkih automobila prilično zastarjela i kao takva ne baš interesantna kupcima.
Očigledno je da je dizajnerski tim tokom razvoja tražio nova, modernija, rješenja. Već se na osnovu fotografija mora priznati da gradski model Argo djeluje skladno, čak pomalo sportski. Dosta se pažnje posvetilo uređenju putniče kabine ali i ponude prostora kako za putnike tako i prtljagu. Kao glavni konkurent navodi se Ford Fiesta gdje se s ponosom ističe podatak da je Argo prostraniji u svim smjerovima kao i u prtljažniku.
Moderna unutrašnjost dolazi sa velikim multimedijalnim sistemom bez kojeg se više ne može zamisliti ni jedan moderan automobil bez obzira o kojem se tržištu radi.
Odmah po objavljivanju prvih službenih fotografija bilo je onih koji su rekli da instrument ploča podsjeća na onu iz Mercedes – Benz A klase što je svakako dobra došla referenca.

 


Za sada se u ponudi motora nalaze 3 verzije benzinskih motora – 1,0 sa 77 KS čiji je sistem ubrizgavanja podešen za benzin i etanol koji je u Brazilu veoma popularan kao pogonsko gorivo. Sljedeći u ponudi 1,3 sa 110 KS koji također može ići na etanol. Na vrhu ponude nalazi se 1,8 E-Torq sa 140 KS. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9 sekundi i ostvarivanje maksimalne brzine od 192 km/h.
Kupci će moći birati tri vrste mjenjača – manuelni sa 5 stepeni prenosa, robotizovani GSR sa istim brojem stepeni prenosa te automatski sa stepenom prenosa više.
Zahvaljujući upotrebi čelika visoke čvrstoće povečana je krutost karoserije a s njom i otpornost na torziono uvijanje kao i vozne osobine.
Već se na početku prodaje nudi bogat paket dodatne opreme s kojom se može postići personalizacija svakog isporučenog modela.
Iako nema službenih potvrda za očekivati je da se Argo pod drugim komercijalnim imenom i u nešto izmijenjenom izdanju pojavi i na evropskom tržištu i to prije nego što se očekuje.  

 

Datum objave: 05/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook