Naslovna > Gensis > Mint > Genesis Mint će osovjiti gradske ulice

Hyundai

Genesis Mint će osovjiti gradske ulice

Novi gradski automobil južnokorejske kompanije u budućnosti bi mogao svojim izgledom da osvaja poglede mnogih prolaznika...

Hyundai je prije par godina osnovao novi brend Genesis, koji bi trebao da postane konkurencija velikim svjetskim brendovima. Sada imamo priliku da vidimo i prvi automobil koji je dio ovog projekta, ali za sada još uvijek samo kao koncept. Simpatični coupe Mint je mali dvosjed, bez klasičnog prtljažnog prostora sa zadnje strane vozila, a umjesto toga posjeduje mali prostor iza sjedišta, kome se pristupa pomoću zadnjih vrata. Ono što je naročito zanimljivo jeste način njihovog otvaranja, koji je sličan onom kod supersportskih automobila. Proizvođač ističe da je polica u zadnjem dijelu putničke kabine namijenjena za privremno odlaganje stvari tokom dana, bilo da je riječ o ličnim predmetima vozača i suvozača, ili kesama i paketima iz šopinga.

Enterijer takođe odiše nesvakideašnjim dizajnom, sjedišta su presvučena kožom, dok su sigurnosni pojasevi skriveni u naslonima. Upravljač podsjeća na one iz trkačkih automobila, dok se u njegovom središtu nalazi ekran multimedijalnog sistema koji služi i kao instrument tabla, dok se sa lijeve i desne strane nalaze komande koje obično zatičemo na samom upravljaču.

Datum objave: 22/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook