Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf, snažniji nego ikad

Volkswagen

Golf, snažniji nego ikad

Ljubitelji brenda s nestrpljenjem očekuju osmu generaciju najpopularnijeg automobila ove kompanije, koja će se u prodaji naći u toku naredne godine...

Dok je većina korisnika zadovoljna standardnom verzijom, oni željni adrenaline i brze vožnje se odlučuju za nešto snažniji GTI. Na tržištu SAD će se naći samo Golf u GTI izdanju, jer kod amerikanaca i nije toliko popularna slabija verzija. Direktor VW za Sjevernu Ameriku, Skot Kio istakao je da će GTI ostati važan dio planova VW čak i u eri elektrifikacije i digitalizacije auto-industrije. "To je srce i duša našeg brenda. Jedna od stvari na koje sam ponosan je sjajan posao koji smo uradili sa Jettom GLI, koja u osnovi parira GTI. Isti je pogon, iste kočnice. Iako je mala količina kupaca, to su naši najvjerniji i najoduševljeniji kupci", dodao je Kio. On je siguran da će novi Golf GTI uzdrmati hot-heč segment, a ističe da će biti "pakleno dobar".


Osma generacija će premijerno biti predstavljena u oktobru, dok sa prodajom starta sljedeće godine. Kompanija se još nije oglasila o tehničkim specifikacijama za najsnažniju verziju Golfa, a li se pretpostavlja da će za njen pogon biti zadužen 2,0-litarski TSI sa više "konja" od aktuelne generacije u kojoj raspolaže sa 220 KS i 350 Nm.

Datum objave: 20/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook