Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Gotovo spreman za debi u Minhenu

Mercedes-Benz C-Klasa

Gotovo spreman za debi u Minhenu

Špijunske fotografije pokazale su posljednje novine na All-terain verziji C-Klase Estate modela, koji će premijerno biti predstavljen na IAA Mobility sajmu automobila u septembru...

All-terain atribut označava da će ovaj model biti dodatno ojačan, sa poboljšanim dizajnom kako bi bio u mogućnosti da lakše savladava razne podloge i terene. C-Klasa je tek drugi automobil u Mercedesovoj liniji da dobija ovu oznaku, prva je bila E-Klasa, a neki od noviteta koje je dobila u tom slučaju su pogon na sva četiri točka, povećana visina vožnje i pojačana zaštita karoserije. Sudeći po poslednjim špijunskim fotografijiama, iako sa još dosta kamuflažne maske na sebi, All-terain S-Klasa će dobiti gotovo sva dizajnerska unaprijeđenja kao i All-terain verzija E-Klase. Kamuflaža ne može sakriti robusne produžetke lukova točkova, a dodatna zaštita pragova vidljiva je ispod maske. Promjene na zadnjojj strani je teže uočiti, ali može se pretpostaviti da će i tu biti iste izmjene kao i na prednjem dijelu. All-Terrain također ima osjetno veću visinu vožnje, za veći razmak od tla od standardnog karavana C-klase.

 

 

 

 

 

 


Baš kao E-Klasa i C-Klasa u All-terain izdanju posjedovaće standardni Mercedesov pogon na sva četiri točka 4MATIC. Samim tim ovaj model uz prethodno pomenuta unaprijeđenja, imaće veoma visok nivo terenskih sposobnosti. Pogon 4MATIC šalje snagu u zadnje točkove pri normalnim uslovima, ali ukoliko sistem registruje proklizivanje više snage se šalje u prednje točkove.  Kao i prethodnik iz serije, C-Klasa All-Terrain biće dostupna isključivo sa 9G-Tronic devetostepenim automatskim mjenjačem, dok još nema preciznih podataka o paleti motora. Nije poznato da li će novi All-terain model preuzeti paletu motora od All-terein E-Klase ili će zadržati pogonske sklopove koji su u ponudi standardne C-Klase. Sve će biti poznato na sajmu automobila u Minhenu, sredinom narednog mjeseca.

Datum objave: 03/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook