Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Gran Coupe sa dizel agregatom

Alpina D4 S

Gran Coupe sa dizel agregatom

Tjunirana Alpina D4 S Gran Coupe sa dizel motorom dostupna je za naručivanje upravo sada. Alpina očekuje da će isporuke početi u septembru sa početnom cijenom od 79.700 evra...

BMW-ova serija 4 Gran Coupe sa dizel pogonom dobija svoju verziju od Alpine. Tjuner je napravio model sa četiri vrata uz mnoštvo vizuelnih nadogradnji koje mu daju nešto veću prednost od standardnog modela. Alpinu pokreće BMW-ov 3,0-litarski redni šestocilindarski agregat sa dva turbo punjača koji proizvodi 350 konjskih snaga i 730 Njutn-metara obrtnog momenta. Motor je uparen sa ZF osmostepenim automatskim mjenjačem i BMW-ovim xDrive sistemom pogona na sve točkove, koji pomažu da se automobil ubrza od 0 do 100 kilometara na čas za 4,8 sekundi., a najveća brzina automobila je 270 km/h.

 

 

 


Alpina je postigla više snage i poboljšanjem sistema hlađenja. Automobil dobija nove Alpina interkulere, hladnjak transmisije, sistem hlađenja visokih performansi i elektromehaničku pumpu rashladne tečnosti. Vazdušni kanali ispod karoserije pomažu u usmjeravanju vazduha ka rashladnim uređajima. Alpina Sport Suspension, koji ima prilagođene postavke opruga i amortizera, pomaže da svu tu snagu prenese na tle. Serija 4 Gran Coupe ima tri varijabilne sportske postavke vožnje – Comfort i dvije Sport opcije. Alpina obezbjeđuje snagu zaustavljanja preko 15,6-inčnih prednjih kočionih diskova i čeljusti sa četiri klipa. Pozadi su diskovi od 13,6 inča.

 


Alpina daje Seriji 4 Gran Coupe blagu promjenu stila, dodajući novi prednji branik. Nazad, D4 S Gran Coupe nosi Alpinin sportski izduvni sistem koji se završava u četiri izduvne cijevi i novi zadnji difuzor. Novi 20-inčni točkovi reinterpretiraju Alpina Classic dizajn točkova sa 20 krakova, umotavajući kovane spinere u gume ultra visokih performansi. Alpina nudi gumu Pirelli Sottozero Series II od 20 inča za zimsku vožnju i hladnije klime.

 

 

U unutrašnjosti Alpina nudi grijana sjedišta i grijani volanom. Kupci mogu nadograditi unutrašnjost Lavalina kožnim presvlakama. Takođe dolazi sa nizom sigurnosnih funkcija proizvođača automobila kao što su upozorenje o unakrsnom saobraćaju, upozorenje o promjeni trake i još mnogo toga. Tunirana Alpina D4 S Gran Coupe sa dizel motorom dostupna je za naručivanje upravo sada. Alpina očekuje da će isporuke početi u septembru sa početnom cijenom od 79.700 eura (83.809 dolara po današnjem kursu).

Datum objave: 21/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook