Naslovna > Auto moto sport > “Grid Girls” odlaze u istoriju

Opet promjene u Formuli 1

“Grid Girls” odlaze u istoriju

Predstavnici Formule 1 su objavili da će prestati s praksom reklamiranja preko djevojaka koje su do sada na startu svakog GP starta bile prisutne na startno- ciljnom pravcu.

Na prvoj trci ove godine ta promjena stupa na snagu, a to već je na GP Australije. Sean Bratches, voditelj komercijalnih operacija za F1 je rekao: "Tokom prošle godine istraživali smo nekoliko područja na kojima nam treba napredak i smatramo da na tim poljima moramo dati veći fokus ovom sjajnom sportu. Praksa zapošljavanja djevojaka za reklamne svrhe je provođena godinama, ali mi smo mišljenja da se to ne uklapa u moderna shvatanja društva i današnje socijalne norme. Osjećamo da ta praksa nije važna sa F1 i njene obožavatelje, kako stare tako i nove“.  Nije isključeno da će biti organizovana neka vrsta „pre-race grid time“ odnosno slobodnog vremena za poznate ličnosti i goste prije samog početka trke, što ima za cilj malo glamurozniju prezentaciju ovog sporta.

 

Koliko će ova odluka stvarno biti popularna među pratiocima Formule 1 širom svijeta ili ne, ostaje da vidimo. Koje je vaše mišljenje?

Datum objave: 01/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook