Naslovna > Auto moto sport > Hall umakao Goulianu za 30 stotinki

Red Bull Air Race

Hall umakao Goulianu za 30 stotinki

Hall i Goulian na tabeli su otišli korak dalje u odnosu na ostale takmičare pa sada imaju 36 bodova, dok Morioyu i Šonka imaju po 17 manje. Naredni spektakl 26. i 27. juna u Budimpešti...

Australijanac Matt Hall pobjednik je na ovogodišnjem prvenstvu najuspješnijih pilota današnjice koje je proteklog vikenda održano u dobro poznaom japanskom odredištu Chiba. On je svog najvećeg favorita i domaćina Yoshihide Moroyu pobijedio u prvoj fazi a kasnije nije imao problem da dođe do trona. Iza Hall-a bili su Michael Goulian na drugom i Martin Šonka na trećem mjestu. Sa ovom pozicijom Šonka je ostao u borbi za titulu, ali se i na tabeli izjednačio sa japancem Moroyu. Spektakl na Makuhari plaži pružio je pravu akrobatsku predstavi a sve to ispratilo je oko 70.000 navijača.

 

 

Prema onom što se moglo vidjeti Japanci i nisu mnogo ostali razočarani nakon debakla njihovog zemljaka pa su tako nastavili da bodre i podržavaju druge takmičare među kojim je bio i provoplasirani Hall-a što je iznenadilo ovog australijanca. Borba za prvu poziciju bila je neizvjesna do samog kraja ali je opet Hall prevagnuo i amerikancu  pobjegao za svega 30 stotinki. Hall i Goulian na tabeli sada imaju 36 bodova, dok Morioyu i Šonka imaju po 17 manje. Naredni spektakl zakazan je 26. i 27. juna u Budimpešti. 

Datum objave: 28/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook