Naslovna > Auto moto sport > Hamilton hoće orginalne pehare

F1

Hamilton hoće orginalne pehare

Lewis Hamilton ogorčen je na klauzulu ugovora sa McLarenom koja mu onemogućuje da pehari koje je osvoji ostanu u njegovom vlasništvu

Iako je u „najbržem cirkusu na Svijetu“ trenutno pauza, prepucavanja i izjave koje izazivaju reakcije, ne jenjavaju. Nakon što je Vetel prošle sedmice Hamiltona nazvao glupanom, ove sedmice dolazi ogorčenje od strane Lewisa, ali nije usmjereno ka njemačkom vozaču.

 

Lewis je naime ljut na rukovodstvo McLarena koje mu onemogućava da posjeduje orginalne pehare koje je osvojio i umjesto toga daju mu replike. Stoga je Hamitlon naglasio da s kim god potpiše ugovor za naredno sezonu, želi isključivo orginalne pehare. "Ron Dennis i McLaren imaju sve moje originalne pehare, a vozačima se isporučuju replike. U brojnim drugim ekipama  to nije slučaj i vozači su vlasnici trofeja koje su osvojili. Kao vozač utrka jedine dvije stvari koje zaista želite ponijeti kući nakon utrke su kaciga i osvojeni pehar. Za mene ti su trofeji od neprocijenjive vrijednosti. Ne zanima me hoće li mi dati automobil ili bolid kao uspomenu, ali kacigu i trofej želim imati u svom vlasništvu, to je ono za što se toliko trudite na stazi", kaže Hamilton, a prenosi ESPN.

Datum objave: 01/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook