Naslovna > Automobili > Jaguar > XE > Hibridni pogon i moderna tehnologija

Jaguar XE

Hibridni pogon i moderna tehnologija

Jaguarova serija XE je obogatila ponudu pogonskih jedinica i dobila najnoviji infotainment sistem sa uslugama povezivanja...

Novitet u XE seriji je blago hibridni dizelski pogonski sklop. On se sastoji od dvolitarskog turbo četvorocilindraša, starter-generatora i 48-voltnog litijum-jonskog paketa baterija koji isporučuju 204 KS koji mu omogućavaju sprint od nule do 100 km/h za 7,3 sekunde i postizanje maksimalne brzine od 235 km/h.

 

 

 

Ponuda benzinaca ostaje ista, sa dva dvolitarska agregata od 250 i 300 KS. Slabija verzija prenosi snagu na zadnju osovinu, dok je snažnija opremljena pogonom na sva četiri točka. Sva tri pogonska agregata su uparena sa osmostepenim automatskim mjenjačem.

 

Jaguar je u kabini zamijenio XE-ov zastarjeli infotainment sistem Touch Pro Duo sa najnovijim sistemom Pivi Pro. Sistem se sastoji od 12,3-inčnog digitalnog sklopa instrumenata, odnosno 10-inčnog infotainment i 5,5-inčnog ekrana za centralnu konzolu koja kontroliše ključne funkcije automobila kao što su grijanje i ventilacija.

 

 

 

Jaguar je takođe dodao i novi upravljač presvučen kožom i poboljšani sistem jonizacije vazduha u kabini, za koji kompanija tvrdi da može ukloniti čestice veličine samo 2,5 mikrona.

 

Osvježeni Jaguar XE je dostupan za narudžbe, a cijene se kreću od 32.660 eura za početnu S varijantu pa sve do 44.250 eura za najopremljeniju varijantu HSE.

Datum objave: 06/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook