Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Hiperautomobil sa 1000 konjskih snaga vrijedan 5 miliona funti

Red Bull RB17

Hiperautomobil sa 1000 konjskih snaga vrijedan 5 miliona funti

Automobil će pokretati V8 turbo hibrid koji proizvodi više od 1100 KS - a cilj mu je da bude blizu performansi F1 automobila...

Red Bull je otkrio planove za lansiranje vlastitog hiperautomobila vrijednog 5 miliona funti, koji bi trebao biti objavljen 2025. godine. Kao dio ambicioznog projekta otkrivenog u fabrici tima Milton Keynes, automobil je kreirao glavni tehnički direktor F1 tima Adrian Newey. Hiperautomobil sa dva sjedišta, razvijen za upotrebu na stazi, imaće strogo ograničenu seriju od 50 vozila i dizajniran je za vrhunske performanse.

 

 

 


Pored posjedovanja automobila, kolekcionari će imati pristup Red Bullovim objektima za simulatore, razvoj programa vozila i obuku na stazi. Šef Red Bull tima Christian Horner rekao je: „RB17 označava važnu prekretnicu u evoluciji Red Bull Advanced Technologies, sada u potpunosti sposobne za kreiranje i proizvodnju automobila za serijsku proizvodnju u našem Red Bull Technology Campusu. “Dalje, RB17 je prvi put da je automobil koji nosi Red Bull brend dostupan kolekcionarima.” Newey je dodao: „RB17 destiluje sve što znamo o stvaranju šampionskih bolida Formule 1 u paket koji pruža ekstremne nivoe performansi u bolidu sa dva sjedišta.

Datum objave: 28/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook