Naslovna > Auto moto sport > Hirvonenu pobjeda na Sardiniji

WRC

Hirvonenu pobjeda na Sardiniji

Vozač Citroena došao je do prve pobjede u karijeri vozeći za francusku ekipu, nakon što je njegov timski kolega odustao a vozači Forda također ispali iz konkurencije

Na Sardiniji sreće nisu imali vozači Forda, koji su ispali te su ostavili dovoljno prostora Hirvonenu. U prilog mu je išla i činjenica što je zbog vozačke greške morao odustati i Sebastian Loeb, tako da je Hirvonen spretno i sretno došao do pobjede. 

 

Dok je većina vozača imala poteškoće sa gumama, Hirvonen je vozio na prvoj poziciji i došao do 15. pobjede u karijeri i prve u ekipi Citroena. Drugo mjesto pripalo je Rusu Jevgeniju Novikovu u boljem od dva M-Sportova Forda. Na trećem je reli završio Ott Tanak, ostvarivši time rezultat karijere, a dodatno zadovoljstvo pruža mu i činjenica da je u rezultatima završio bolje od navodno bržeg i kvalitetnijeg vozača, Madsa Ostberga. Dodatne podove pobjedom na Power stageu uzeo je Petter Solberg,  dok se najboljim plasmanom u S2000 konkurenciji još jednom okitio Sebastien Ogier u Škodi.

Datum objave: 22/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook