Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Honda Civic Type R

Honda

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R poznata je po nadimku ''Ring King'' što i slabijim poznavaocima engleskog jezika otkriva sve – Type R je najbrži hatchback sa prednjim pogonom.

Honda Type R dolazi iz britanskih pogona s lokacijom u gradu Swindon. Poslije objave tehničkih podataka za američko i japansko tržište konačno su i kupci na Starom kontinentu došli na svoje.
Objavljeno je da će 2.0 litreni turbo benzinac na prednji par točkova slati 320 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U paru sa motorom dolazi ultra brzi mjenjač ''stick shift'' što ide u prilog pravim sportskim ubrzanjima – od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi. I maksimalna brzina od 272 km/h vrijedna je svakog poštovanja. Ono što posebno fascinira jeste obećana prosječna potrošnja od svega 7,7 litara.

 


Cijeli je automobil podešen tako da pruža profesionalne vozačke užitke ali usprkos tome ugrađeni su svi sigurnosni sistemi koji u slučaju prave opasnosti asistiraju vozaču. Elektronika je tako podešena tako da se nikada, ali baš nikada, ne nameće vozaču.
Cijena u Velikoj Britaniji starta od 30,995 funti...

Datum objave: 09/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook