Naslovna > Automobili > Hyundai > i10 > Hyundai otkrio redizajnirani i10

Hyundai

Hyundai otkrio redizajnirani i10

Uoči Paris Motor Showa Hyundai je medijima poslao službene fotografije redizajniranog gradskog modela i10.

Idućeg mjeseca u Parizu će se održati press konferencija na kojoj će predstavnicima medijima i ostalim posjetiteljima biti predstavljena redizajnirana verzija Hyundaijijevog gradskog automobila i20.
Očekivano, stilske su korekcije izvedene u pravcu postavljanja modernijih svjetlosnih grupa sa LED tehnologijom, kako na prednjem tako i na zadnjem dijelu.
Sve se lijepo uklopilo sa nanovo dizajniranim odbojnicima. U ponudu ulaza i novi točkovi od 14 cola. Uz navedeno dolaze i nove kombinacije boja čime je postignuta dodatna svježina.

 


Putnike raduje činjenica da su veće promjene primijetne iznutra. Veliki, 7 inčni kolor displej osjetljiv na dodir idealno se uklapa u moderna vremena. Naravno, sve moguće konekcije sa eksternim nosačima zvuka kao i veze sa pametnim telefonima se podrazumijevaju. Onaj ko se odluči za navigacijski sistem može računati na 7 godina besplatnih osvježavanja karata. Istaknimo da sistem navigacije preko RDS sistema u realnom vremenu obavještava o zastojima na cesti te blagovremeno bira alternativne pravce.

 

 

 


Skuplji paketi opreme podrazumijevaju ''front collision'' sistem čija je efikasnost baš i najveće u gradskom ciklusu vožnje.
Što se motora tiče ostaju 1.0 i 1,25 litreni koji se standardno isporučuju sa manuelnim mjenjačem sa pet stepeni prenosa. Uz doplatu dolazi automatski sa stepenom prenosa manje.


 

 

 

Datum objave: 31/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook