Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Hyundai predstavlja novi Santa Fe

New York Auto Show

Hyundai predstavlja novi Santa Fe

Korejski proizvođač je teaser fotografijama najavio predstavljanje treće generacije potpuno novog Santa Fea koji će premijeru imati početkom aprila u New Yorku

Jedan od najvećih i najbrže rastućih proizvođača automobila, Hyundai najavio je predstavljanje treće generacije popularnog SUV vozila Santa Fe. U Koreji će ovaj automobil  zadržati svoje kodno ime DM, dok će u ostatku svijeta Hyundai zadržati ime Santa Fe, iako se špekulisalo da će se to promijeniti.

 

Prvi Santa Fe predstavljen je 2000. godine i od tada pa do danas širom svijeta prodato je 2,56 miliona jedinica, pa će treća generacija biti malo opterećena uspjehom prethodnika. Karakteristika novog Santa Fea je njegov vlastiti dizajnerski koncept nazvan „Storm Edge“. Dizajneri su vozilo oblikovali na način da su njegove ivice i linije bile pod uticajem vjetra. Rezultat je vrlodobra aerodinamika za jedno SUV vozilo.  U zvaničnom saopštenju iz Hyundaia stoji da je novi Santa Fe jednako klasičan ali i futuristički, te da njegov dizajn ima odlike cjelokupne game.  Novi Santa Fe će vjerovatno biti vrlodobro prihvaćen na tržištu, jer nudi moderan dizajn, iskoristiv prostor i unutrašnjost, nisku potrošnju goriva uz savremene tehnologije i prihvatljivu cijenu. Svakako, mnogo više o ovom automobilu ćemo saznati početkom aprila, na Salonu automobila u New Yorku. 

Datum objave: 12/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook