Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > I električna "trojka" uskoro na tržištu

BMW Serija 3

I električna "trojka" uskoro na tržištu

Nedavno snimljene špijunske fotografije prikazuju potpuno električnu verziju BMW-ove Serije 3 u toku testne vožnje. Novi čisto električni model pojaviće se na tržištu iduće godine uporedo sa BMW-om i4, koji će predstavljati konkurenciju Tesli Model 3 i novoj Citroenovoj električnoj perjanici...

Kozmetičke izmjene u odnosu na standardnu Seriju 3 su minimalne, tu je uglađeniji prednji i nešto manji zadnji branik koji dolazi bez otvora za izduvni sistem. Na ovom vozilu se mogu primjetiti veći bočni spojleri iza kojih se nalaze baterije smještene u podu. Kao i ostali BMW-ovi potpuno električni modeli, nova elektrifikovana Serija 3 vjerovatno će dobiti lažnu rešetku hladnjaka i set aerodinamički efikasnih aluminijumskih naplataka koje bi omogućile veću autonomiju.

 

 

 

 

Električna Serija 3 vjerovatno će koristiti identičnu platformu kao i nadolazeća Serija 4, koju je nedavno prezentovao Concept i4. Platfoma uključuje električni motor od 530 KS i paket baterija od 80 kWh, što bi modelu i4 trebalo omogućiti ubrzanje do „stotke“ za oko četiri sekunde i maksimalnu brzinu od 200 km/h. Najbitnija stvar je naravno autonomija, a ona bi trebala iznositi oko 600 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Datum objave: 30/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook