Naslovna > Automobili > Ford > Bronco > I robustan i praktičan

Ford Bronco

I robustan i praktičan

Nakon brojnih teaser najava i nekoliko odgođenih premijera zbog trenutne pandemije, Ford je konačno predstavio novu generaciju kultnog terenca Bronco. Premijera ovog modela je bila u digitalnoj formi koje su postale novi trend u automobilskoj industriji...

Prema riječima predstavnika kompanije, razvoj ovog modela je trajao godinama jer su stručnjaci iz Forda pažljivo osluškivali potrebe tržišta, razmjenjivali mišljenja i čak pratili diskusije na specijalizovanim forumima. Rezultat višegodišnjeg rada je napokon ugledao svjetlost dana i sudeći prema reakcijama, novi Bronco ostavlja impresivan vizuelni utisak. Nova generacija Forda Bronco je dobila originalan i prepoznatljiv stil, a ponudi je nekoliko varijanti sa dvoje ili četvoro vrata, a naglasak se stavlja na funkcionalnost i robusnost. Iz Forda naglašavaju kako je novi Bronco vodeći u segmentu kada je riječ o terenskim karakteristikama, kojima uveliko doprinosi klirens od 29,4 cm.

 

 

 

Što se tiče pogonskih jedinica, kupcima su na raspolaganju su dva EcoBoost agregata. Slabija verzija je opremljena 2,3-litarskim V6 agregatom od 270 KS pri 420 Nm obrtnog momenta, dok je snažniju varijantu pogoni 2,7-litarski V6 od 310 KS pri 542 Nm obrtnog momenta. Kupcima je na raspolaganju izbor između sedmostepenog manuelnog ili destetostepenog automatskog mjenjača koji dolazi kao standard kod snažnije verzije agregata. Naravno, snaga se prenosi na sva četiri točka u svim varijantama.

 

 

 

 

 

Pored modernih elemenata to su i brojna prektična rješenja, kao što je na primjer mogućnost potpune demontaže vrata i krovnog panela što je veoma interesantno i korisno u različitim off road avanturama, a njihova ponovno postavljanje na mjesto je veoma jednostavno. Za kupce koji žele ugleđeniji model za gradsku vožnju u ponudi je Bronco Sport sa manje robusnijim dizajnom, ali isto tako sposoban za povremene off road izlete.

 

 

 

 

 

 

U kabini se ističe digitalni instrument pokazivač i veliki ekran infotaiment sistema od 12 inča osjetljiv na dodir. Knjiga narudžbi je otvorena, prvi primjerci stižu na tržište na proljeće iduće godine, dok će varijanta Bronco Sport biti dostupna ove jeseni. Za sada nema informacija o dolasku Forda Bronco na evropsko tržište...

Datum objave: 15/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook