Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > ID Buzz umjesto konvencionalnih monovolumena

VW ID Buzz

ID Buzz umjesto konvencionalnih monovolumena

Nakon prestanka proizvodnje Seata Alhambre, Volkswagen Grupa ulazi u novu eru u kojoj konvencionalni monovolumenski modeli više ne predstavljaju dio ponude....

 

Nakon obustavljanja proizvodnje Alhambre, Volkswagenov monovolumen Sharan bi se takođe trebao prestati sklapati do kraja godine, a kako se stvari razvijaju ni Touranu se ne smiješi svijetla budućnost. VW Touran će najvjerovatnije biti dostupan kupcima još maksimalno dvije godine jer Tiguan Allspace nudi sličan prostor u kabini, a pošto SUV modeli bilježe sve veću popularnost i potražnju na tržištu, razvoj nasljednika bi bio besmislen potez. Pored navedenih razloga, jedan najavljeni električni model se smatra nasljednikom pomenutog monovolumena.

 

 

 

Član odbora za razvoj i istraživanje kompanije Volkswagen Frank Welsch je izjavio kako dosta vozača dijeli mišljenje kako je Touran prilično dosadan, ali ipak dosta upotrebljiv automobil idealan za porodicu sa dobrim omjerom uloženo-dobijeno. Prema Welschu kompanija Volkswagen ima druge koncepte poput Tiguan Allspace, a toku je razvoj električnog modela ID Buzz koji predstavlja logičnog nasljednika Tourana. Welsch je istakao kako ID Buzz pruža obilje prostora uz privlačan izgled, serijska verzija je unapređenija u odnosu na konceptualnu jer je preuzela sve vrline odlazećeg Tourana. Iako se potražnja za monovolumenima na tržištu smanjila, oni još uvijek nisu za “penziju”. Njima je potreban novi dizajn koji budi emocije, a to upravo nudi ID Buzz, rekao je na kraju Welsch. Po svemu sudeći uskoro će Volkswagenovi monovolumeni sa konvencionalnim agregatima otići u istoriju, a njihovo mjesto na tržištu će zauzeti praktični i dopadljivi ID Buzz sa potpuno električnim pogonom.

 

 

 

 

 

 

Datum objave: 17/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook