Naslovna > Retro > Igračke za bogate dječake

Bugatti Baby II Replica

Igračke za bogate dječake

Bugatti je predstavio cijene modela Baby II, replike modela Type 35 u 75-postotnoj veličini namijenjen djeci i odraslima...

Šasija i karoserija Baby II su gotovo savršena replika modela Type 35, a proizvodnja je započela kompletnim digitalnim skeniranjem trkačkog automobila Bugatti Type 35 Lyon Grand Prix iz 1924. godine. Dizajnerski tim je ovoj umanjenoj replici dodijelio moderni potpuno električni pogonski sklop, odvojivu litijum-jonsku bateriju i podesive amortizere. Osmokraki točkovi od lake legure su vjerna replika onih na originalnom modelu, ali sa modernim Michelin pneumaticima. Lagana šuplja prednja osovina vozila je takođe vjerno reprodukovana, zajedno sa ovjesom i upravljačkim sistemom.

 

 

 

U kokpitu se nalazi klasični četvorokraki upravljač od drveta na aluminijumskoj kontrolnoj tabli sa adaptiranim mjernim instrumentima. Svi primjerci imaju ugrađenu sirenu, retrovizor, ručnu kočnicu, prednja svjetla i daljinski upravljač koji može isključiti vozilo na 50 metara. Na nosu automobila se nalazi vjerna kopija čuvene Bugattijeve značke Macaron izrađena od 50 gramačistog srebra. Kupcima su na raspolaganju 21 nijensa karoserije i osam tipova presvlaka sjedišta.

 

Kupcima su na raspolaganju tri varijante ove replike. Osnovna varijanta dolazi standardno sa kompozitnom karoserijom, baterijskim sklopom od 1,4 kWh, regenerativnim kočenjem i dva režima vožnje, Novice i Expert. Novice režim je namijenjen mlađim vozačima i omogućava maksimalnu snagu od 1,3 KS i maksimalnu brzinu od 20 km/h, dok režim Expert omogućava maskimalnu snagu od 5,4 KS i brzinu od oko 50 km/h. Autonomija iznosi oko 25 kilometara.

 

 

 

 

Varijanta Vitesse uključuje šasiju od karbonskih vlakana i snažniji motor sa baterijom od 2,8 kWh. ovo omogućava maksimalnu snagu motora od 13,5 KS, maksimalnu brzinu od oko 67 km/h i autonomiju od 50 kilometara.

 

Vrhunac ponude čini varijanta Pur Sang koja je namijenjena kolekcionarima. Posjeduje identičan pogonski sklop kao model Vitesse, ali sa ručno izrađenom aluminijumskom karoserijom koja je rađena istom tehnikom kao i originalni trkački Type 35. Za izradu ovog modela je potrebno više od 200 radnih sati.

 

 

 

Dvije skuplje varijante takođe imaju mogućnost uklanjanja ograničenja maksimalne brzine pomoću opcije Speed Key, tako da im se maksimalna brzina povećava na gotovo 70 km/h. Cijene za ove Baby II modele se kreću od 29.630 eura za osnovnu, pa sve do vrtoglavih 58.160 eura za varijantu Pur Sang, plus porez i ostali troškovi...

Datum objave: 25/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook