Naslovna > Vijesti > Infiniti priprema revolucionarni motor

Infiniti

Infiniti priprema revolucionarni motor

Nissanov luksuzni brand Infiniti upravo je objavio da se ''punom'' parom radi na razvoju revolucionarnog benzinskog motora.

Paralelno sa predstavljanjem novog benzinskog motora Infiniti će otkriti i novi crossover srednje kategorije koji će kao takav biti namijenjen globalnom tržištu. Uostalom, zbog sve veće globalizacije logično je što se većina proizvođača odlučuje za proizvodnju raznih modela koji imaju iste specifikacije za cijeli svijet. Tek podsjećanja radi recimo da je Dacia sa Loganom utemeljitelj takve ideje...

 


Kako se radi o revolucionarnom motoru informacije vezane za tehnologiju dolaze na kapaljku. Ono što se zna jeste činjenica da će Infinitijev motor biti prvi serijski sa varijabilnim stepenom kompresije. Na taj će se način postići energetska efikasnost kao kod ekonomičnih dizel motora.
Što se konfiguracije tiče očekuje se standardna sa 4 cilindra u liniji. Tvorci revolucionarnog motora otkrivaju da će snaga ali i sve ostale performanse biti na nivou V6 benzinaca ali uz upadno manju potrošnju.
Premijera novog crossovera sa potpuno novim benzincem bit će sljedeće godine na Beijing Motor Showu. Prvi serijski primjerak bit će isporučen u prvoj polovici 2018.   

Datum objave: 19/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook