Naslovna > Teme > Ispit znanja, stručnosti i sposobnosti
FOTO GALERIJA (20)

Škoda Challenge 2017

Ispit znanja, stručnosti i sposobnosti

Škodini servisni savjetnici, tehničari i prodavači dijelova iz BiH i ove godine su u Sarajevu testirali svoje znanje i vještine, a najbolji među njima su dobili priliku da se dokažu i na međunarodnom nivou…

U Sarajevu je održano finalno takmičenje ovogodišnjeg Škoda Challenge-a u servisnom centru Škoda. Ove godine bilo je prijavljeno preko 40 kandidata servisera iz cijele Bosne i Hercegovine, a nakon eliminatornog "online" testiranja najboljih devet se susrelo u finalnom obračunu. Takmičenje je bilo podijeljeno u tri kategorije: servisni savjetnik, servisni tehničar i prodavač dijelova, au svakoj kategoriji našla su se po tri takmičara. U tijesnoj servisnoj borbi najveći izazov finalistima su predstavljali specifični zadaci, skrivene greške i kvarovi na Škodinim vozilima. Najbolji u kategoriji serisnog savjetnika bio je Nedim Šaković iz Autokuće Brijest iz Gračanice. Drugo mjesto pripalo je Enisu Mujačiću, Cosmos Commerce Tuzla, dok je trećeplasirani bio predstavnik Autokuće Apolo iz Mostara, Željko Bojović. Među servisnim tehničarima najspretniji je bio Sanel Tipura iz mostarske kompanije Hercegovina Auto, au stopu su ga pratiche Tarik Oštraković, još jedan predstavnik Cosmos Commerca, te Goran Božić, Autokuća Senković Odžak. Titulu najboljeg prodavača originalnih rezervnih dijelova odnio je Nikola Žigić, Autorad Pelagićevo. Drugo mjesto je „otišlo“ za Bihać i Una Auto čiji je predstavnik bio Haris Hodžič, dok je treće mjesto pripalo Fikretu Jusufoviću čijim je učešćem kompaniji Cosmos Commerce pripalo najviše mjesta među finalistima. Svi takmičari su u ugodnoj atmospheres primili priznanja o učešću na ovogodišnjem Škoda Challenge-u uz prigodne poklone, dok su prvoplasirani osim nagrada obezbijedili svoje reprezentativno mjesto u BiH timu na krope Škovka maja.

 

 


„Naša reprezentacija će dove godine nastojati pokazati da smo spremni na najveće servisne izazove, te da među našim kadrovima zaista rade stručni, usavršeni i vrijedni serviseri. Očekujemo veliku konkurenciju, ali smo svjesni toga. Ipak smo mi predstavnici BiH, vrijedni, marljivi i uporni ", izjavio je Dario Krajina, vođa bh. Škoda servisnog tima, te dodao kako će se timu još pridružiti najbolji lakirer, te najbolji prodajni svjetnik iz bh. mreže.

 

Tekst: Edin Alić

Datum objave: 15/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook