Naslovna > Automobili > Renault > Zoe > Izuzetno uspješna godina za električnog Renaulta

Renault Zoe

Izuzetno uspješna godina za električnog Renaulta

Renault se već sada može pohvaliti kao brend koji je prodao najviše električnih automobila ove godine, među kojim dominira Zoe sa 84,000 prodatih primjeraka...

Od početka godine pa sve do kraja novembra, Renault je prodao čak 84,000 potpuno električnog modela Zoe, pa će tako sada već sigurno, ostati na prvoj poziciji u kategoriji električnih automobila za 2020. godinu. U poređenju sa prethodnom godinom, zabilježen je rast od čak 80%, čime je potvrđeno da u Renaultu rade pravi posao sa ovim ,,zelenim“ mališanom. Zoe je prepoznat kao prava mjera, kako u pogledu samog dizajna i svestranosti, tako i u pogledu dometa zbog čega se nametnuo kao racionalan izbor.

 

 


,,Treća generacija, lansirana 2019. godine, svojim novim dizajnom i karakteristikama jasno postavlja standarde u pogledu dometa i efikasnosti  u svojoj kategoriji. Zoe ostaje broj 1 po prodaji električnih putničkih automobila u Evropi“, poručuju iz francuske kompanije. Još jedan uspjeh za Renault odlazi u ruke Kangoo Z.E. modela koji se sa 8,498 prodatih primjeraka našao kao najprodavanije vozilo u kategoriji električnih lakih komercijalnih automobila . Aktuelni Zoe zadržaće se na tržištu najvjerovatnije do 2024. godine, kada će trenutna generacija otići u penziju.

Datum objave: 12/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook