Naslovna > Automobili > Škoda > Enyaq > Jedinstveni kamper predstavljen sa krovnim šatorom i krevetom na razvlačenje

Škoda Enyaq

Jedinstveni kamper predstavljen sa krovnim šatorom i krevetom na razvlačenje

FestEVal, kako ga je prozvala Škoda, neće ići u proizvodnju jer je to samo jedinstvena konstrukcija, ali to ne sprečava kupce da nabave Enyaq i kupe dodatnu opremu za kampovanje...

Škodin ogranak u Velikoj Britaniji pronašao je jednostavno pametan način da naglasi praktičnost Enyaqa pretvaranjem električnog SUV-a u kamper. Počeli su s najmoćnijom verzijom sa zadnjim pogonom, nazvanom Enyaq iV 80, i to tako što su joj dali šator na krovu do kojeg se može doći preko ljestava. Na krovu mogu spavati dvije osobe, a šator se može postaviti i skinuti za samo nekoliko minuta. Dolazi zajedno sa ventilatorom na solarni pogon, ugrađenom svjetiljkom i praktičnom mrežom za odlaganje.

 

 

 


Naravno iskorištena je i unutrašnjost gdje još dvije osobe mogu spavati na krevetu na razvlačenje koji se proteže preko zadnje klupe. Okvir bračnog kreveta se može sastaviti za samo nekoliko minuta i maksimalno iskoristiti Enyaqovu zapreminu od 1.710 litara kada su zadnja sjedišta preklopljena. Kako bi povećala praktičnost EV-a, Škoda UK je ugradila plinsku peć i sklopivi sudoper sa slavinom i crijevom.

 

 

 

 

 

Budući da je ovo model s jednim motorom i zadnjim pogonom, opremljen baterijom od 82 kWh, to znači da Enyaq iV 80 može preći 544 kilometra između punjenja po WLTP-u. Ima oko 200 konjskih snaga i 310 njutn-metara obrtnog momenta za ubrzanje od 0 do 100 km/h za osam i po sekundi.

Datum objave: 26/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook