Naslovna > Automobili > Ford > EcoSport > Još jedan crossover iz Rumunije

Ford EcoSport Active

Još jedan crossover iz Rumunije

Novi model se pridružuje liniji Active uporedo sa Fiestom i Focusom...

Slično kao i drugi modeli iz linije Active prije njega, novi „sportista“ je spreman da podrži „avanture na otvorenom i aktivan način života“. Klirens je nešto veći nego u standardnog Eco Sporta, a tu su i plastične obloge oko lukova točkova po ugledu na većinu proizvđača i njihove „robusne“ varijante. Tu su i znatna hardverska poboljšanja u vidu unapređenja šasije, suspenzije i diferencijala sa ograničenim proklizavanjem.

 

 

 

Postavljen je na ekskluzivnim 17-inčnim naplacima, a vizuelno se razlikuje po crnim akcentima na eksterijeru i novim presvlakama od eko kože u kabini. Active je postavljen u vrh ponude, što znači da je opremljen dodacima kao što su tempomat, 8-inčni ekran osjetliv na dodir, grijani električni retrovizori, LED dnevna svjetla, zatamnjena stakla i električni podizači svih prozora.

 

 

 

 

 

Kreiran prvenstveno za evropsko tržište, EcoSport Active će se sklapati u Fordovom pogonu koji se nalazi u rumunskom gradu Krajova, uporedo sa najnovijim crossoverom Puma i Puma ST. U početku će se nuditi sa jednolitarskim EcoBoost turbo agregatom od 125 KS uparenim sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

 

Na rumunskom tržištu Ford EcoSport Active će specijalnim popustom za prvu seriju koštati oko 15.250 eura.

Datum objave: 06/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook