Naslovna > Automobili > Kia > Ceed > Još jedan model Kije u Parizu

Kia

Još jedan model Kije u Parizu

Kia je pored primamljive Ceed GT Line predstavila i Proceed model na Sajmu automobila u Parizu, koji je većinu posjetilaca iznenadio, jer proizvođač je već predstavio sličan model...

Kia već ima klasični hečbek Ceed model sa petoro vrata, kao i karavan verziju istog modela, te je odluka da se kreira još jedan automobil sa dužim krovom, slobodno možemo reći, odvažna. Nova Kia ProCeed je zapravo najdinamičniji automobil u Ceed liniji, s obzirom da posjeduje izuzetno atraktivan dizajn koji je nešto privlačniji od dizajna druga dva modela. U poređenju sa Ceed Sportswagon (karavan) modelom, novi ProCeed je za 43 mm niži i za 5 mm duži, dok je kapacitet prtljažnika nešto manji i iznosi 594 litara, u odnosu na 625 litara kod karavana. 

 

 

GT-Line verzije modela ProCeed će se prodavati sa tri opcije agregata među kojima su jednolitarski T-GDI benzinski agregat koji razvija 118 konjskih snaga, zatim T-GDI benzinac zapremine 1,4 litara koji razvija 138 konjsih snaga i potpuno novi Smatrstream CRDi dizel agregat radne zapremine 1,6 litara koji razvija 134 konjskih snaga. Svi agregati mogu biti povezani ili sa šestostepenim manuelnim ili sa (dostupnim kao opcija) sedmostepenim automatskim menjačem. Prodaja ovog modela na Evropskom tržištu se očekuje početkom slijedeće godine. 

 
Datum objave: 08/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook