Naslovna > Automobili > Nissan > Qashqai > Još jedna najava Nissanovog crossovera

Nissan Qashqai

Još jedna najava Nissanovog crossovera

Nissan je nastavio sa teaser kampanjom novog Qashqaija koji će svjetsku premijeru dobiti 18. februara, a sa novom najavom imamo dodatni uvid u dizajn eksterijera...

Dio po dio, Nissan nastavlja sa otkrivanjem pojedinih detalja nove generacije jednog od najpopularnijih modela u svojoj gami, Qashqaija. Japanski crossover, u SAD-u poznatiji kao Rogue Sport, premijeru će imati 18. februara kada će biti predstavljen svjetskoj javnosti. Novi teaser video u trajanju od 15 sekundi daje nam bolji uvid u dizajn svjetlosnih jedinica. Video je takođe pokazao neobičnu vezu gdje se poklopac motora susreće sa crnim A stubom, čime je potvrđena dvobojna kombinacija za japanskog crossovera.

 

 


Nissan je još krajem godina započeo teaser kampanju, gdje su prvenstveno prikazane pojedine karakteristike unutrašnjosti. Veliki 12,3-inčni sistem multimedije postavljen je na vrhu središnjeg dijela, sa nekoliko fizičkih tastera ispod. Najveća vijest i novina je bila opcija pogonskog sklopa za evropsko tržište. Nissanov E-Power sistem će debitovati u Qashqaiju na Starom kontinentu, a koristi 1,5-litarski benzinski motor koji radi isključivo kao generator za napajanje elektromotora od 190 KS. Prilikom lansiranja, novi Qashqai će dolaziti sa blagim hibridnim sistemom u vidu 1,3-litarskog motora sa dvije izlazne snage, 140 KS i 158 KS, a tu je i izbor između šestostepenog manuelnog i CVT mjenjača.

Datum objave: 15/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook