Naslovna > Automobili > Audi > RS7 > Još više upečatljiviji, moćniji i brži

Audi RS7

Još više upečatljiviji, moćniji i brži

Jedan od najpoznatijih tjunera na svijetu, „obradio“ je sada Audijev RS7 Sportback model, koji sa dodatnim unaprijeđenjima izgleda još snažnije i upadljivije...

Tjuner Mansory veoma je poznat po svojim kreacijama, a veliki broj zaljubljenika njegovog rada nestrplivo očekuje svaki novi projekat. Modeli koje on doradi imaju veoma upadljiva unaprijeđenja karoserije, što automobilima daje moćniji, i snažniji izgled, isto tako mnogo su popularni i njegovi redizajni unutrašnjosti kabine, sa značajnim izmjenama. Ovaj tjuner prilikom redizajna automobila koristi najkvalitetnije i najatraktivnije materijale, poput karbonskih vlakana i kože, podižući tako vrijednost vozila dodatno.

 

 

 

 

 


Posljedni model koji je dospio u ruke Mansorya je Audijev sportski automobil RS7, koji je dobio značajna unaprijeđenja i izmjene u unutrašnjosti, spolja ali i bolje mehaničke postavke. Tako je ovaj automobil  sada obukao „Nardo“ sivu boju, i dobio brojne dodatke od karbonskih vlakana, sa čime je njegov agresivni izgled pojačan još više. Detalji poput malog spojlera na vratima prtljažnika i bočnih pragova su pridodani, sa ciljem pojačavanja istog utiska. Prednji branik je takođe značajno redizajniran sa složenijom arhitekturom dizajna, dok su nazad dodani četverostruki izduvni otvori, za još sportskiji izgled. Unutrašnjost kabine sada nosi kombinovani dizajn upadljive plave boje i crne kože, koji se proteže čitavom površinom kabine, uključujući i podove. Na upravljaču se umjesto logo znaka Audija nalazi znak tjunera, izrađen od karbonskih vlakana. Postavke pogonskog sklopa su isto tako izmjenjene i unaprijeđene, pa se ispod poklopca motora nalazi pojačani twin-turbo 4.0-litarski, V-8 agregat, koji sada posjeduje snagu od 770 KS i 1000 Nm obrtnog momenta. Ovaj model je sada u mogućnosti da brzinu od 0 do 100 km/h dostigne za svega 3 sekunde.

Datum objave: 01/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook