Naslovna > Automobili > Škoda > Karoq > Karoq kao cabriolet

Škoda

Karoq kao cabriolet

Iz Škode su rekli da bi ovakav automobil bio namijenjen mlađim kupcima koji žele kabriolet. Pokreće ga 1,5-litarski četverocilindrični TSI motor zahvaljujući kojem brzinu od 0 do 100 km/h postiže za 8,4 sekunde...

Tim pripravnika u kompaniji Škoda tokom prakse uz pomoć nekoliko stručnjaka ovog proizvođača izradili su koncept cabro verzije njihovog modela Karoq, tačnije novi Sunroq. Međutim, kako trenutno stvari stoje Škoda ne planira serijsku proizvodnju ovog automobila ali nije isključeno da se to neće dogoditi jer postoje glasine da će neke kompanije upravo ponuditi cabrio verzije svojih crossovera. Ekipa sastavljena od 23 studenta iz Češke na ovom projektu radila je od oktobra prošle godine a cilj svega toga je da se pokažu mogućnosti studenata Škodine škole. Iako bez krova, Karoq je zadržao zadnja sjedišta i vrata kako bi ostao praktičan.

 

 

Škodin logo se projektuje na cestu zahvaljujući LED projektorima koji su postavljeni ispod prednjeg branika. Ovi projektori mogu se dobiti i kada se kupuje produkcijski Karoq, a postavljeni su ispod prednjih vrata. Iz Škode su rekli da bi ovakav automobil bio namijenjen mlađim kupcima koji žele kabriolet. Iako je karoserija crossovera promijenjena, koncept je zadržao dužinu i širinu. Sunroq pokreće 1,5-litarski četverocilindrični TSI motor zahvaljujući kojem brzinu od 0 do 100 km/h postiže za 8,4 sekunde. Maksimalna brzina koju može postići je 204 km/h. Na kraju još treba reći da su šanse da se ovo vozilo nađe na cesti vrlo male, ali mogućnost uvijk postoji.

Datum objave: 06/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook