Naslovna > Automobili > Dodge > Charger > Kevin Hart se počastio Chargerom od 1,000 KS

Zanimljivosti

Kevin Hart se počastio Chargerom od 1,000 KS

Popularni glumac Kevin Hart, kojeg mnogi smatraju najzaposlenijim čovjekom u Hollywoodu, svoju ljubav prema automobilima potvrdio je i kupovinom 1,000 KS snažnog Dodge Chargera iz 1970. godine...

Poznat i kao automobilski entuzijast i kolekcionar, garaža Kevina Harta zaista je kao iz snova. Dominiraju egzotični automobili, rijetki primjerci, te mnogi drugi koji su preuređeni i dovedeni u vrhunsko stanje. Posebno je naklonjen takozvanim ,,američkim mišićima“, pa nije čudo što voli rad mladog tima u SpeedKoreu. Upravo SpeedKore je izradio automobil Plymouth Barracuda iz 1970. godine, kojeg je Hart kupio za 40. rođendan, a kojeg je kasnije uništio u saobraćajnoj nesreći u septembru 2019. godine. Glumac je tada pretrpio ozbiljne povrede kičme, zbog koje je nakon operacije duže vrijeme bio pod terapijom, te van automobila.

 

 


Sada kada je Hart ponovo na nogama, posjetio je još jednom SpeedKore, te se još jednom odlučio za ,,american muscle“. U pitanju je Dodge Charger iz 1970. godine nazvan Hellraiser. Pokreće ga monstruozni 7,0-litarski V8 koji isporučuje 1,000 KS i 1,288 Nm obrtnog momenta. Tijelo je u potpunosti izgrađeno od karbonskih vlakana, zbog čega izgleda agresivno u skladu sa svojim imenom. Poslastica se nastavlja i u kabini koja je dodatno osigurana, te je inspirisana retro-modernim stilom. SpeedKore nije otkrio cijenu Hellraisera, ali sasvim je sigurno da košta čitavo bogatstvo s obzirom na količinu skupih dijelova koji su ugrađeni. Ipak, za komičara Kevina Harta, koji je strastveni kolekcionar egzotičnih automobila, cijena sigurno nije predstavljala bitan faktor prilikom kupovine ovog automobila.

Datum objave: 04/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook