Naslovna > Vijesti > Kompaktni kamperski van

Predstavljen Mercedes Marco Polo

Kompaktni kamperski van

Mercedes Marco Polo je u potpunosti baziran na V klasi, a nudi visok kvalitet i svu potrebnu udobnost...

Kompanija Mercedes predstavila je novi Marco Polo model na Caravan Salon događaju, koji je održan u Njemačkoj. Ovaj model je baziran na V klasi, a riadi se o kompaktnom kampersom vanu, koji nudi izuzetno visok kvalitet i udobnost. Eksterijer ovog automobila je i više nego prepozntaljiv, dok je unutrašnjost u velikoj mjeri redizajnirana i prilagođena za pravi, porodični odmor.

 

Ono što svakako krasi enterijer jesu kvalitetne kožne presvlake, ukrasne komponente od drveta i sjajne, glatke površine, te komponente od metala i nezaobilazno LED ambijentalno osvjetljenje. Pošto je riječ o kamperskom automobilu, sasvim je logično da on posjeduje i odvod, frižider, te malu kuhinju sa dvije ringle na plin, kao i sto na rasklapanje sa dva manja ormarića, koji služe za odlaganje sudova, obuće i drugih stvarčica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Što se tiče pogonske game, ona podrazumijeva veliki broj četvorocilindarskih dizel motora, među kojima se našao i Marco Polo 200 CDI 136 KS i 330 NM, zatim 220 CDI sa 163 KS i 380 NM, a tu je i jači motor koji postiže 190 KS i 440 Nm. 

Datum objave: 09/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook